Montage & systemen

Montagesystemen

De verschillende montagesystemen door ons aangeboden. Ook hier streven wij weer naar de beste systemen op de beste manier te monteren. Hierbij gaat onze voorkeur voor een schuin dak altijd uit naar een geschroefde methode ter bescherming van het dak. Bij platte dak of veldopstellingen word er per situatie nauwkeurig gekeken en berekend wat de beste oplossing geeft.

Wij zijn gecertificeerd en bekend bij de fabrikanten van de merken die wij aanbieden. Zo kunnen wij met trots vertellen dat wij tot op heden al onze installaties storm proof geinstalleerd hebben en zo is er nog geen enkel geval van stormschade bij ons gemeld!

Schuine pannendaken

Daar we kwaliteit hoog hebben staan wordt alles op het schuine pannendak geschroefd i.p.v. gehangen. We monteren hierbij een extra lat van douglas hout over de tengels en schroeven daarop de dak haken. Dit om te voorkomen dat er druk punten worden gecreëerd op de dakpannen, waardoor de kans op schade en lekkage in de toekomst vermindert word. Ook verzorgen wij hiermee meer ventilatie ruimte tussen dak en paneel. Daarnaast is dit voor uw verzekering ook interessant, want wanneer de panelen op uw dak geschroefd zitten kunt u deze meenemen in de inboedel verzekering. (onderstaande foto’s tonen het verschil aan)

 

Op deze 3 foto’s is te zien hoe de ‘gewone’ haak werkt. Zoals we zien knelt deze aan de bovenkant van de pan om de pan en de achterliggende panlat. Daar waar een punt belasting op de bovenkant van de dakpan word gecreëerd. Dit is voor ons een absolute NO GO. In onze optiek zijn dakpannen er om het huis te beschermen van het weer en andere elementen. Voor ons is dit vragen om problemen en daarom doen wij dit dus nooit.

Op deze bovenstaande foto’s is te zien hoe wij een geschroefd systeem monteren. Hierbij worden dus zoals eerder vermeld de dakpannen even volledig naar boven geschoven om een nieuwe plank te bevestigen op meerdere raggels van uw dak. Hierbij word de dakconstructie de ballast drager van uw systeem en niet de dakpan. Op de meest linker foto van de 3 ziet u ook dat wij een stukje van de dakpan hebben weggeslepen. Dit doen wij indien noodzakelijk geacht om de afwatering te verzekeren. Lekkage is een veel voorkomend probleem bij zonnepanelen op een schuin dak. Enkel op deze manier  van werken zijn wij en uw dak 100% waterdicht.


Ook wordt het montagesysteem geaard, komt er een werkschakelaar naast de omvormer en laten we
de + en – volledig naast elkaar lopen over het dak (beter voor de panelen en trekt geen bliksem aan). Dit is een zogenaamde inductie lus. Deze leggen wij altijd op ieder dak. Daar waar we het dak binnen gaan met de bekabeling splitsen de + en – zich weer op. Dit doen we voor de veiligheid en dit is ook een verplichte volgens de nieuwe norm.


Schuine golplatendaken of damwanden